Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović obišao je danas stambeni objekt na Šipu koji gradi Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide i demobilisane borce.

Zajedno sa vršteljicom dužnosti direktorice Fonda Lejlom Khattab, ministar je imao priliku da pogleda stanove u koje će krajem iduće godine useliti, između ostalih, i mladi koji su ostvarili pravo na subvenciju na osnovu Javnog poziva po osnovu predinvestiranja u poticajnu stanogradnju, koji je raspisalo ovo Ministarstvo prošle godine.

Ministar Hadžiahmetović je istakao da je zadovoljan kvalitetom gradnje i lokacijom objekta što će mladima pružiti brojne mogućnosti za ugodan život i osnivanje porodice.

Investitori su istakli da je dinamika radova zadovoljavajuća s obzirom na poskupljenja građevinskog materijala i usluga, kao i da će nastojati da se sa izgradnjom završi i prije planiranog roka.