Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i direktor Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović, zajedno su potpisali  i svečano dodijelili stanove za 25 pripadnika boračke populacije, čime su oni i službeno postali njihovi korisnici na lokaciji Rosulje, općina Vogošća.

 

Danas je svoje predugovore preuzelo 14 ratnih vojnih invalida, 10 supruga šehida-poginulih boraca, te jedna majka šehida-poginulog borca.Među novim vlasnicima stanova je i Senada Tvrtković, koja je istakla koliko njoj i njenoj djeci znači ovaj stan.”Čekala sam dugo i konačno dočekala da uđem u svoj stan. Poseban je to osjećaj, konačno imati svoj dom, poslije dugogodišnjih privremenih smještaja”, kaže Senada.Elvedin Efendić ističe da mu danas, nakon 12 godina čekanja, dobijeni stan znači sve što mu još treba.

Vrijednost današnjih potpisanih ugovora je 2,5 miliona KM, a stanovi se nalaze na lokalitete Rosulje, u općini Vogošća. Ukupna vrijednost dodijeljenih stanova u ovoj godini iznosi oko 7,2 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena putem kreditnog zaduženja.

Izgradnja stanova se realizuje u saradnji sa Fondom Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe.