Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i direktor Fonda za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović potpisali su danas predugovore o dodjeli stanova u vlasništvo za sedam pripadnika boračke populacije Kantona Sarajevo. Pet porodica supruga šehida i poginulih boraca Fatime Salihović, Šahide Mršo, Samije Bektić, Begajete Nuhanović i Suvade Omerović te dvije porodice ratnih vojnih invalida Medine Mehanović i Mirzeta Bajramovića useljenje u svoje stanove mogu očekivati do kraja ovog mjeseca.
„Za rješavanje jednog od najznačajnih egzistencijalnih pitanja krova nad glavom iz Budžeta KS za 13 stanova izdvojeno je 982.957 KM, među kojima se nalaze i ovih sedam za koje smo predugovore potpisali danas“, kazao je ministar Fišo, nakon potpisivanja.
Predmetni stanovi se nalaze u novoizgrađenom stambenom objektu 3D na lokaciji Rosulje. Dodao je kako su rebalansom ovogodišnjeg Budžeta osigurna dodatna novčana sredstva za kupovinu još 16 stanova iz Programa trajnog korištenja i četiri stana iz Programa dodjele stana u vlasništvu, koji će biti dodijeljeni porodicama pripadnika boračke populacije Kantona Sarajevo na objektu u izgradnji B1-B na Rosuljama, a čije je useljene predviđeno u 2018 godine.

https://mbp.ks.gov.ba/aktuelno/novosti-sa-vlade/potpisani-predugovori-o-kupovini-stanova-u-vlasnistvo-za-sedam-porodica