Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo je 62 stana pripadnicima boračke populacije.

Pravo na dodjelu stanova  u vlasništvo ostvarili su: troje djece šehida-poginulih boraca bez oba roditelja, sedam stopostotnih ratnih vojnih invalida, te 10 roditelja i 35 supruga šehida-poginulih boraca. Još sedam stanova je dodijeljeno na doživotno korištenje

Ministar Grabovica je uručio ključeve zajedno sa općinskim načelnikom Edinom Smajićem i direktorom  Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem.

Direktor  Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović naglasio je da i pored nepovoljnih uslova gradnje za vrijeme pandemije, Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova je uredno okončao izgradnju stambenog objekta B1-A sa ukupno 91 stambenom jedinicom.

Ministar Grabovica je istakao da 25 godina od završetka agresije na našu domovinu, 190 pripadnika boračke populacije u Kantonu Sarajevo još uvijek čeka na ostvarenje ovog prava. Ukoliko se nastave rješavati zahtjevi na dodjelu stana ovom dinamikom, bit će u potpunosti riješeni u narednih tri ili četiri godine.

Načelnik Smajić je poželio dobrodošlicu novim stanarima, te najavio skoro uređenje prostora oko novog objekta.  Bit će upotpunjeno novim dječijim igralištem, a uskoro bi se na ovom lokalitetu trebala graditi i osnovna škola, jer Vogošća bilježi sve veći broj stanovnika.

U realizaciji Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, ovo je osmi uspješan realizovan stambeni objekat na ovom lokalitetu.