Općinu Vogošća je posjetila Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Doc.dr. Amela Sofić. Tom prilikom razgovarala je sa Općinskim načelnikom Edinom Smajićem o aktuelnim problemima vezanim za zdravstvo u ovoj općini. Sastanku su prisustvovali generalni direktor JU „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“ prof.dr. Mehmed Kulić, te direktor Doma zdravlja Vogošća prim.dr. Almir Pašagić.

U uvodu sastanka Načelnik Smajić je upoznao goste sa potrebom da se hitno otvori ambulanta na Rosuljama, istaknuvši da su svi građevinski radovi završeni i da je sada potrebno taj prostor opremiti potrebnim mobilijarom i medicinskom opremom.

 

 

 

Ministrica je okupljene informisala i o tome da je obezbijeđeno opremanje stomatoloških ordinacija pri domovima zdravlja neophodnim i nedostajućim materijalom te prenijela načelniku svoja očekivanja da će vrlo brzo i građani Vogošće moći kompletnu uslugu brige o dentalnom zdravlju realizovati u domovima zdravlja uključujući i usluge dentalne protetike.

Nakon uspješnog sastanka Načelnik je goste poveo u obilazak prostora buduće ambulante na Rosuljama gdje su svi izrazili zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova.

Implementator izgradnje ovog respektabilnog zdanja, sa svim potrebnim sadržajima, uređenim po najvećim standardima , uređenje vanjskog prostora sa parking mjestima, zelenom površinom, optimalnim pristupom za invalidna lica, dvoetažnom strukturom sa liftnom komunikaciom, te površinom 330m2 je Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova . Ovaj objekat prestavlja samo jedan u nizu uspješnih projekata Vlade Kantona Sarajevo u realizaciji ovog Fond.

Kako je istakao Direktor Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović u kontinurianoj i nadasve uspješnoj suradnji sa učesnicima u ovom projektu od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo i OJ Dom zdravlja Vogošća, u svim fazama izgradnje, ova ustanova pružit će nemjerljiv doprinos u poboljšanju životnih uslova naših građana na ovom lokalitetu.

 

 

 

https://fondstan.ba/priprema-za-otvaranje-ambulante-porodicne-medicine-rosulje-opcina-vogosca/

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Adnan Čvorak