Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajeva Muharem Fišo uručio je danas ključeve stanova za još sedam pripadnika boračke populacije koji su to pravo ostvarili kroz program dodjele stanova u vlasništvo za ovu godinu. U novoizgrađene stanove u vogošćanskom naselju Rosulje uselile su supruge šehida Suvada Omerović, Samija Bektić, Fatima Salihović, Šahida Mršo i Begajeta Nuhanović, te ratni vojni invalidi Mizet Bajramović i Medina Mehić. Stanove je kupilo resorno ministarstvo od Fonda Kantona Sarajeva za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i izbjegle osobe, nakon pribavljene saglasnosti od Skupštine Kantona Sarajevo.
Za rješavanje jednog od najznačajnih egzistencijalnih pitanja ovih sedam porodica iz budžeta Kantona Sarajeva za ovu godinu izdvojeno je 581.000 KM. Ovo je nastavak projekta dodjele stanova pripadnicima boračke populacije prema ustanovljenoj rang listi.
U 2017. godini je kupljen i dodijeljen 21 stan, ali to nije kraj projekta za tekuću godinu jer u decembru očekujemo odluku Skupštine Kantona Sarajeva o kupovini još 20 stanova za boračke porodice i da je za te svrhe budžetom Kantona Sarajeva za 2018. planirano 2.500.000 KM, izjavio je Muharem Fišo ministar za boračka pitanja Kantona Sarajeva.
Direktor Fonda Kantona Sarajeva za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović kazao je da je ovaj projekt nastavak dugogodišnje saradnje sa Ministarstvom za boračka pitanja i Vladom Kantona Sarajeva. Očekujemo da će biti potpisano još 20 ugovora za useljenje boračkih porodica u objektima B1-B na ovom lokalitetu do septembra iduće godine. Podsjetio je da je Vlada Kantona Sarajeva osnovala ovaj fond s ciljem rješavanja stambenih pitanja boračke populacije i mladih, te da su u te svrhe u stambenom naselju Rosulje dosada izgrađene 522 stambene jedinice.